Csokitorta
A
tészta hozzávalói: (közepes tortaformához)
7 dkg margarin
1 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
4 dkg kakaópor (cukrozatlan)
3 dl tej
1 cs sütopor
fél citrom reszelt héja
A
krém hozzávalói:
2 dl tej
15 dkg margarin
2 dkg liszt
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 evokanál kakaópor (cukrozatlan) |
A tészta készítése:
A tojást a margarinnal, a cukorral, a
sütőporral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet,
citromhéjat, lisztet, kakaóport. Kivajazott, lisztezett formába öntjük,
előmelegített sütőben 5 percig
nagy lángon (200 fokon), majd a kész állag eléréséig takarékon sütjük.
Két lapra vágjuk.
A
krém készítése:
A lisztből és a tejből besamelt főzünk, levesszük a tűzről,
belekeverjük a cukrot. Ha kihült, a
kakaóport és a vaníliáscukrot és a habosra vert margarint is
hozzákeverjük A lapokat megtöltjük, majd
csoki krémmel bevonjuk.
Megjegyzés: Mivel nekem nagy tortaformám van, ezért kétszer kell megsütnöm ezt a tészta mennyiséget hogy magas tortát kapjak.
|