Főzött kakaókrém

SIÓFOKI RÉGIÓ

 
Csokitorta 

A tészta hozzávalói: (közepes tortaformához)

7 dkg margarin
1 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
4 dkg kakaópor (cukrozatlan)
3 dl tej
1 cs sütopor
fél citrom reszelt héja

A krém hozzávalói:

2 dl tej
15 dkg margarin
2 dkg liszt
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 evokanál kakaópor (cukrozatlan)
A tészta készítése:

A tojást a margarinnal, a cukorral, a sütőporral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet,
citromhéjat, lisztet, kakaóport. Kivajazott, lisztezett formába öntjük, előmelegített sütőben 5 percig
nagy lángon (200 fokon), majd a kész állag eléréséig takarékon sütjük. Két lapra vágjuk.

A krém készítése:

A lisztből és a tejből besamelt főzünk, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot. Ha kihült, a
kakaóport és a vaníliáscukrot és a habosra vert margarint is hozzákeverjük
 A lapokat megtöltjük, majd csoki krémmel bevonjuk.

Megjegyzés: Mivel nekem nagy tortaformám van, ezért kétszer kell megsütnöm ezt a tészta mennyiséget hogy magas tortát kapjak.






___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
Csatlakozz a Siófoki régió beszélgetéshez!